Boleslavští senioři si užijí další Sportovní hry

Již po dvanácté se mohou Boleslaváci nad 60 let těšit na Sportovní hry seniorů. V zahradě Komunitního centra Klementinka je zahájí v pondělí 18. září v 9:30 oblíbený víceboj. V soutěži, která je spíš než o výkonech o zábavě a společném setkání, se letos utkají hned v osmi disciplínách. Stejně jako loni půjde o techničtější hod na basketbalový koš a kop na branku, k nimž přibude hod granátem na cíl. Zápolit se ale bude také v trpělivosti či zručnosti v podobě minigolfu, petanku, kuželkách nebo házení kroužků na kužely. Lákavou novinkou by se pak měla stát biatlonová střelnice.

“Přes 30 let jsem dělal biatlon, napadlo mne proto, že by mohlo být zajímavé zařadit i nějakou disciplínu z tohoto sportu. Díky spolupráci s trenérem boleslavských biatlonistů Michalem Fidlerem si tak soutěžící letos nově vyzkouší střelbu na terče laserovou puškou,” popsal neúnavný boleslavský sportovec Jiří Kukla, který již řadu let s organizováním her pomáhá.

Role hlavního rozhodčího a také moderátora se ujme legendární sudí Pavlín Jirků zvaný Paša. Nejlepší ze sportovců nad 60 let se mohou těšit na medaile, diplomy a drobné odměny věnované partnery her. Uděleny budou ve třech věkových kategoriích, cena fair play, pro nejstaršího účastníka a pro nejlepší dvojici. Po skončení klání mohou soutěžící posedět a dát si drobné občerstvení.

12. ročník Sportovních her seniorů bude pokračovat v úterý 19. září turnajem v ping-pongu v Klementince a ve středu 20. září kláním v tenisových dvouhrách na kurtech LTC v lesoparku Štěpánka. Celá akce vygraduje ve čtvrtek 21. září výšlapem na Michalovickou Putnu. 

“Ráda bych na hry přilákala i seniory, kteří se třeba ostýchají přijít. Napadl mne proto nenáročný pěší výlet, u kterého se dá skvěle seznamovat. Na Putně bychom si díky spolupráci s kastelánem Zdeňkem Purmem opekli buřty. A pokud by se přihlásilo dost zájemců, došlo by i na živou muziku,“ nastínila Hana Kružíková, koordinátorka Komunitního centra Klementinka, které hry pořádá.

Přihlášky lze do 10. září vyplnit přímo v Klementince nebo stáhnout na www.klementinka.cz a zaslat na info@klementinka.cz. Zúčastnit se je možné i jen některého z dnů. Startovné se neplatí. Záštitu nad sportovními hrami převzal již tradičně náměstek primátora Daniel Marek.

X
X